Flag

Beschermers tegen blaren

EPITHELIUMTACT 01

De beschermingen tegen blaren EPITHELIUMTACT 01 (gemiddeld 4 tot 5 maal opnieuw te gebruiken) werden speciaal ontwikkeld om de gevoelige zones van de voet (hiel, zijdelingse rand, …) te beschermen en het verschijnen van blaren te vermijden. Ze beschermen de huid, verlichten de pijn zodat u perfect kunt blijven sporten. 

More details

Verkrijgbaar in apotheek en bandagisterie

Informations

  Omdat een blaar onderaan de voet moeilijker, langer en delicater te behandelen is dan de vorming ervan te voorkomen, biedt EPITACT SPORT u de technologie EPITHELIUMTACT 01 aan: een anti-blarengel voor de voet, in het bijzonder voor de hiel, die werkt als een verband tegen wrijvingen. Waarom zou u een wandeling afzeggen of een jogging stoppen door een blaar? Sporters kennen gewoonlijk hun zwakke punten, neem dus voorzorgsmaatregelen voordat het pijn doet!

  EEN PREVENTIEVE WERKING

  De EPITHELIUMTACT 01 beschermers bestaan uit een 1 mm dunne zelfklevende siliconengel met visco-elastische eigenschappen die verwant zijn aan die van de huid. Door de beschermers op de gevoelige zones van de voetaan te brengen, wordt de druk tijdens het sporten gelijkmatigverdeeld en wordt de wrijvingsenergie door de gel geabsorbeerd.Zo wordt de vorming van blaren voorkomen.

  EEN PIJNSTILLENDE WERKING

  De EPITHELIUMTACT 01 beschermers werken pijnverlichtend van zodra ze worden aangebracht zodat u perfect kunt blijven sporten.

  ERGONOMIE

  De EPITHELIUMTACT 01 beschermers tegen blaren, zonderlijm, kunnen pijnloos worden losgemaakt,zelfs op behaarde zones. Zekunnen gemiddeld 4 tot 5 keer wordenhergebruikt zonder de zelfklevendeeigenschap te verliezen. De zelfkleversin combinatie met de beschermersblijven perfect in positie zitten tijdenshet sporten, zelfs in extreme omstandigheden.

  ONDERHOUD

  De beschermers zijn wasbaar met de hand en zeep.

  VOORZORGSMAATREGELEN: Niet gebruiken op een beschadigde huid. Niet gebruiken in geval van diabetes en/of artritis.

  Verkocht per set van 4 : 4 beschermers (ongeveer 5 keer herbruikbaar) + 12 wegwerpzelfklevers. Afmetingen : 5,6 cm x 4,4 cm (oval form).

1. GEBRUIKSAANWIJZING

Deze beschermers tegen blaren moet preventief gebruikt worden maar is ook perfect geschikt wanneer de blaar gevormd maar niet doorprikt is. De pleisters moeten worden gebruikt op een schone en droge huid.

• Haal een pleister uit het gemetalliseerde zakje.

• Verwijder voorzichtig het beschermlaagje dat de zelfklevende zijde bedekt.

• Breng de zelfklevende zijde aan op de huid en zorg er daarbij voor dat u de te beschermen zone goed bedekt.

• Druk lichtjes op de pleister, zodat hij perfect vastkleeft.

• Bedek de pleister met de steuntape om ervoor te zorgen dat de pleister goed blijft zitten (centreer de pleister, zodat er over de volledige omtrek 2 cm tape overblijft).

• Verwijder de steuntape van de huid na gebruik en maak de pleister voorzichtig los.

• Plaats de pleister terug in het daartoe voorziene etui en stop deze in het gemetalliseerde zakje tot het volgende gebruik.

 

2. ONDERHOUD

De pleisters kunnen gemiddeld 4 tot 5 keer met water en zeep worden gewassen zonder hun kleefkracht te verliezen. Niet schrobben en vanzelf laten drogen.

 

3. SAMENSTELLING

• PLEISTER: 84% silicone, 16% polyamide/elasthaan

• STEUNTAPE: 100% biocompatibel.

 

4. CONTRA-INDICATIES

• Het product werd onderworpen aan alle tests die worden voorgeschreven door ISO-norm 10993-1 met betrekking tot producten die in aanraking komen met de huid. Mocht u toch een reactie van de huid vaststellen, stop dan meteen met het gebruik van het hulpmiddel en informeer MILLET Innovation hierover.

• Niet gebruiken op een onbeschermde wond.

• Voor personen die aan artritis, diabetes, polyneuropathie, neuropathie van de onderste ledematen of open been lijden: gebruik het product nooit op een wond of een diabetische voetzweer, houd de voet in het oog tijdens het gebruik en vraag uw arts of podoloog om advies.

 

MILLET Innovation is niet aansprakelijk bij gebruik dat afwijkt van de aanbevelingen van de fabrikant.

Eveneens aanbevolen door

Epitact Sport