Flag

Orthese Hallux Valgus

De soepele orthese hallux valgus EPITHELIUMFLEX®02 helpt de teen opnieuw in de juiste positie te brengen, de binnenwaartse kantelbeweging te beperken waardoor u vlotter kunt voortbewegen. Tijdens de sportactiviteit is de kwaliteit van de steun uiterst belangrijk om blessures te voorkomen en de prestatie te verbeteren. 

More details

Aanbevolen prijs

30,79 €

Verkrijgbaar in apotheek en bandagisterie

Informations

  Spalk, stabilisator, corrector, corrigerende orthese voor hallux valgus… dit is de waaier aan beschikbare oplossingen om een pijnlijke hallux valgus te corrigeren en te verlichten. Maar er komen er weinig voor die overdag op de voet kunnen gedragen worden. De corrigerende orthese hallux valgus EPITHELIUMFLEX®02 wordt in uw sportschoenen geplaatst: ze beperkt de pijn en de evolutie van uw beginnende hallux valgus terwijl uw prestatie bevorderd wordt.

  EEN CORRECTIEVE WERKING 

  Dankzij de combinatie van de EPITHELIUMFLEX®  ondersteuning in silicone en het ondersteunende kussentje wordt degrote teen opnieuw in de juiste positie gebracht en wordt de binnenwaartsekantelbeweging beperkt, waardoor u vlotter kunt voortbewegen. Tijdenshet sporten is de kwaliteit van de ondersteuning van fundamenteel belangom blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

  EEN BESCHERMENDE WERKING  

  De uitwendige EPITHELIUMFLEX® ondersteuning absorbeert druk en wrijvingen op de exostose (‘knobbel’) en voorkomt op die manier wrijvingsblaren.

  EEN ONDERSTEUNENDE WERKING

  De compressieband rond de middelvoet voorkomt dat de voorvoet doorzakt en zijdelings uitzet.

  ERGONOMIE

  De EPITHELIUMFLEX® 02 orthese hallux valgus werd speciaalontworpen om ook tijdens het sporten(wandelen, joggen…) dynamischeondersteuning te bieden. Deze vederlichtetechnologie zit verwerkt inminder dan 10 g materiaal. Dankzijde gepatenteerde EPITHELIUMFLEX®-technologie past deze uiterst fijne ensoepele orthese perfect in elke schoen.

  ONDERHOUD

  De orthese is wasbaar in de wasmachine op 30°C.

  VOORZORGSMAATREGELEN

  De orthese mag niet worden gebruikt indien de grote teen niet meer heen en weer kan worden bewogen. Niet gebruiken in geval van diabetes en/of artritis.

  Verkocht per stuck.

1. AANBRENGEN / REGELING

• Stop de voorvoet in de compressieband.

• Stop vervolgens de grote teen in de daartoe voorziene plaats.

• Plaats het Epithelium kussentje (a) achter de knobbel (b). (Zie schema 1).

Mise en place orthese corrective hallux valgus epithelium flex 02 epitact sport

 

Probeer bij het eerste gebruik de grote teen niet meteen volledig anders te richten.

Richt tijdens de eerste 10 keer dat u het hulpmiddel gebruikt, de grote teen geleidelijk aan anders door het hulpmiddel naar achter te trekken. (Zie schema 2).

Het hulpmiddel kan dagelijks worden gedragen voor een optimale efficiëntie.

2. ONDERHOUD

• Was in de machine op 30°C of met de hand (zonder te schrobben).

• Laat vanzelf drogen. Niet strijken.

 

3. SAMENSTELLING

52% silicone, 48% polyamide/elasthaan.

 

4. CONTRA-INDICATIES

• Niet beweegbare grote teen.

• Het product werd onderworpen aan alle tests die worden voorgeschreven door ISO-norm 10993-1 met betrekking tot producten die in aanraking komen met de huid. Mocht u toch een reactie van de huid vaststellen, stop dan meteen met het gebruik van het hulpmiddel en informeer MILLET Innovation hierover. 

• Niet gebruiken op een onbeschermde wond.

• Voor personen die aan artritis, diabetes, polyneuropathie, neuropathie van de onderste ledematen of open been lijden: gebruik het product nooit op een wond of een diabetische voetzweer, houd de voet in het oog tijdens het gebruik en vraag uw arts of podoloog om advies. 

MILLET Innovation is niet aansprakelijk bij gebruik dat afwijkt van de aanbevelingen van de fabrikant.

 • Hoe kiest u uw maat ?

  Meet de omtrek van uw voet aan de achterkant van de hallux valgus (‘knobbel’). Verkocht per stuck. Indien u twijfelt tussen 2 maten, neem dan de kleinste.

   

  orthese corrective hallux valgus guides tailles epithelium flex 02 epitact sport

Eveneens aanbevolen door

Epitact Sport