Flag

Kniebeschermer FLEX 01

De proprioceptieve kniebeschermer EPITHELIUMFLEX®01 is een kniebeschermer van de knieschijf, ontwikkeld voor sportactiviteit. Hij kan gedragen worden bij pijn om uw knie te helpen verlichten, maar ook ter preventie op lange termijn.

More details

Aanbevolen prijs

54,13 €

Verkrijgbaar in apotheek en bandagisterie

Informations

  In de sport zijn er talrijke aandoeningen die te maken hebben met de knie: chronische tendinitis van de knieschijf, tendinitis van de uitwendige knie, patellofemoraal syndroom, ruitenwissersyndroom, subluxatie van de knieschijf, chondromalacia patellae, externe of interne patellofemorale chondropathie, chondropathie van de knieschijf, … De lijst is lang… Soms wordt een rustperiode aanbevolen door de arts of de trainer en kan men nadien opnieuw starten … maar de angst is er. De proprioceptieve kniebeschermer EPITHELIUMFLEX®01 helpt u opnieuw sereniteit te vinden in uw sportactiviteit terwijl u niet merkt dat u hem draagt.

  EEN ONDERSTEUNENDE WERKING:

  Het dragen van de EPITHELIUMFLEX ® 01 kniebeschermer helpt knieschijfaandoeningen (patellofemoraalpijnsyndroom, instabiliteit van de knieschijf, patellatendinopathie...) te verlichten. Bij een knieblessure die leidde tot complicaties (kwetsbare ligamenten, artrose...), draagt de kniebeschermer bij tot de stabiliteit van het gewricht bij het hervatten van sportactiviteiten.

  EEN STABILISERENDE WERKING:

  De gepatenteerde silicone EPITHELIUMFLEX ® knieschijfring in combinatie met het ultra performant REFLEXcompressieweefsel bevorderen de ondersteuning van de knieschrijf en destabiliteit van de knie.

  BIJZONDERE EIGENSCHAP:

  De kniebeschermer werkt dynamisch zonder de mobiliteit te belemmeren. Deze kan dus preventief gebruikt worden omdat de spiermassa behouden blijft.

  ERGONOMIE:

  Met een maximum aan technologie geconcentreerd in minder dan 60 g, werd de EPITHELIUMFLEX® 01 kniebeschermer speciaal ontwikkeld voor sportieve activiteiten (in geval van pijn maar ook preventief). De kniebeschermer glijdt niet af en veroorzaakt geen last achteraan de knie (knieholte). De flinterdunne kniebeschermer kan onder alle soorten kledij worden gedragen.

  ONDERHOUD: Wasbaar in de wasmachine op 30°C.

  VOORZORGSMAATREGELEN: Niet gebruiken bij artritis, ernstige spataders, flebitis of oedeem (lymfatisch/veneus) in de benen en/of de dijbenen om te vermijden dat de bloedcirculatie wordt belemmerd.

  Verkocht per stuck.

1. ERGONOMIE

De proprioceptieve EPITHELIUMFLEX® 01 kniebeschermer, met een maximum aan technologie in minder dan 60 g, werd speciaal voor sportieve activiteiten ontwikkeld. De EPITHELIUMFLEX® 01 kniebeschermer kan zowel aan de rechter- als aan de linkerknie gedragen worden. Deze glijdt niet af en veroorzaakt geen last achteraan de knie (knieholte). Bovendien is de kniebeschermer ultrafijn zodat deze onder alle type kleding kan worden gedragen.

BELANGRIJK! Indien u compressietubes van het type “Booster” draagt ter hoogte van de kuiten, plaats dan de onderste elastische boord van de kniebeschermer bovenop de tube.

2. HOE DE KNIEBESCHERMER AANBRENGEN

A) Plooi de elastische boorden naar buiten. 

B) Plooi de kniebeschermer op zichzelf naar buiten om deze aan te trekken.

C) Positioneer de knieschijf op de daartoe voorziene plaats in het midden van de knieschijfring.

D) Plooi de elastische boorden aan bovenkant terug en plaats deze op het dijbeeb zonder deze uit te rekken. 

E) F) Plooi de elastische band aan de onderzijde terug en pas de positionering van de kniebeschermer rechtsaand aan. 

 

3. PASVORM

- Geen hydraterende producten aanbrengen vóór het gebruik van de kniebeschermer teneinde te verzekeren dat deze goed blijft zitten.

- Indien u problemen ervaart m.b.t. het ophouden van de kniebeschermer in extreme omstandigheden (sporten met snelle acceleratie en vertraging, races met grote hoogteverschillen of lange afstanden, hoge temperaturen) wordt het dragen van een korte broek over de kniebeschermer aanbevolen.

BELANGRIJK!

− Plaats de kniebeschermer op het bovenbeen zonder deze uit te rekken.

− Om een optimale pasvorm te verzekeren, is het noodzakelijk de kniebeschermer na elk gebruik te wassen of minstens de elastische siliconen boorden te wassen met water en zeep (niet schrobben) om alle onzuiverheden te verwijderen.

4. ONDERHOUD

Wassen in de machine op 30°C of met de hand (niet schrobben), aan de lucht laten drogen. Niet strijken.

5. SAMENSTELLING

30 % silicone, 70 % polyamide/elasthaan.

 

6. CONTRA-INDICATIES

Niet gebruiken bij artritis, ernstige spataders, flebitis of oedeem (lymfatisch/veneus) in de benen en/of de dijbenen om te vermijden dat de bloedcirculatie wordt belemmerd. Niet gebruiken in combinatie met compressiekousen. Niet gebruiken op een huidletsel.

BELANGRIJK!

Teneinde elk risico op irritatie veroorzaakt door de elastische siliconen boord te vermijden, mag de kniebeschermer niet gedragen worden wanneer u niet actief beweegt, meer bepaald liggend (slaap) of zittend (inclusief busreis, wagen, ...).

Trek de kniebeschermer pas aan net vóór u uw sportactivteiteit start zodat deze enkel tijdens de beweging/activiteit wordt gedragen.

 7. VOORZORGSMAATREGELEN

• Dit product werd onderworpen aan alle wettelijk verplichte tests opgelegd door de ISO 10 933-1 norm betreffende producten die in contact komen met de huid. Indien zich alsnog een probleem mocht voordoen, gelieve het gebruik ervan onmiddellijk te stoppen en het bedrijf MILLET Innovation hiervan verwittigen.

• In geval van pijn, oedeem, ongemak of elke andere afwijkende reactie, stop het gebruik van het product en raadpleeg een arts.

Het bedrijf MILLET kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van gebruik dat niet in overeenstemming is met de aanbevelingen van de fabrikant.

 • Hoe kiest u uw maat ? 

  Meet de omtrek van de halfgebogen knie door de lintmeter tegen het midden van de kniefschijf te plaatsen.

  Guide tailles genouillere rotulienne epithelium flex 01 epitact sport

 • Ontdek de proprioceptieve kniebeschermer Epithelium flex® 01 !