Flag

KNIEBESCHERMER / PHYSIOSTRAP

EPITHELIUMFLEX 03

Het dragen van de EPITHELIUMFLEX® 03 PHYSIOstrapTM Ski draagt bij tot het stabiliseren van het kniegewricht bij herhaalde push-up bewegingen tijdens het beoefenen van glijsporten. 

More details

Aanbevolen prijs

58,29 €

Verkrijgbaar in apotheek en bandagisterie

Informations

  Indicaties : het dragen van de EPITHELIUMFLEX® 03 PHYSIOstrapTM Ski draagt bij tot het stabiliseren van het kniegewricht bij herhaalde push-up bewegingen tijdens het beoefenen van glijsporten. Deze helpt op die manier knieschijfaandoeningen (patellafemoraal syndroom, instabiliteit van de knieschijf, patellatendinopathie, ...) of pijn veroorzaakt door een eerdere trauma (verstuiking, ligamentverwonding, meniscus, ...) te verlichten.

  Functie : de dubbele knieschijfring in gepatenteerde EPITHELIUMFLEX® silicone in combinatie met het ultra performant REFLEX compressieweefsel bevorderen de ondersteuning van de knieschijf en de stabiliteit van de knie.

  Bijzondere eigenschap : de PHYSIOstrapTM Ski werkt dynamisch zonder de mobiliteit te belemmeren. Deze kan dus preventief gebruikt worden omdat de spiermassa behouden blijft.

  Ergonomie : met een maximum aan technologie geconcentreerd in minder dan 70 g, werd de EPITHELIUMFLEX® 03 PHYSIOstrapTM Ski speciaal ontwikkeld voor het beoefenen van glijsporten (ski, snowboars, ...).  De PHYSIOstrapTM Ski glijdt niet af en veroorzaakt geen last achteraan de knie (knieholte). De extra dunne kniebeschermer kan onder alle soorten kledij worden gedragen, ook onder (niet compressieve) technische onderkleding. 

  VOORZORGSMAATREGELEN: Niet gebruiken bij artritis, ernstige spataders, flebitis of oedeem (lymfatisch/veneus) in de benen en/of de dijbenen om te vermijden dat de bloedcirculatie wordt belemmerd.

INDICATIES: Het dragen van de PHYSIOstrapTM Ski EPITHELIUMFLEX® 03 helpt het kniegewricht te stabiliseren bij terugkerende buig- en strekbewegingen tijdens het beoefenen van glijsporten. Zo helpt hij om knieschijfaandoeningen te verlichten (knieschijfsyndroom, instabiele knieschijf, patellatendinopathie…) of pijnen die voortkomen uit de gevolgen van een eerder trauma (verstuiking, laesie van een ligament of de meniscus, enz.).

CONTRA-INDICATIES: Niet gebruiken in geval van arteritis, ernstige spataders, flebitis of oedeem (lymfatisch / veneus) van het been en/of van de dij om de bloedsomloop niet te verhinderen. Niet gebruiken met steunkousen. Niet gebruiken op een huidletsel.

VOORZORGSMAATREGELEN BIJ GEBRUIK:
• Om elk risico op irritatie veroorzaakt door de elastische siliconenboord te vermijden, mag de PHYSIOstrapTM Ski niet gedragen worden wanneer u niet actief beweegt, meer bepaald liggend (slaap) of zittend (inclusief bus- of autoreis, wagen, lunchpauze, ...). Deze PHYSIOstrapTM Ski dient aangetrokken te worden net vóór u met uw sportactiviteit start zodat deze enkel tijdens de beweging/activiteit wordt gedragen bij het beoefenen van glijsporten.
• De materialen werden onderworpen aan alle wettelijk verplichte tests opgelegd door de ISO 10 933-1 norm betreffende producten die in contact komen met de huid. Indien zich alsnog een probleem mocht voordoen, gelieve het gebruik ervan onmiddellijk te stoppen en het bedrijf MILLET Innovation hiervan verwittigen.
• In geval van pijn, oedeem, ongemak of elke andere afwijkende reactie, stop het gebruik van het product en raadpleeg een arts.

AANBRENGEN VAN DE PHYSIOstrapTM SKI:

A) Plooi de elastische boorden van de PHYSIOstrapTM Ski naar buiten.
B) Breng uw handen in de PHYSIOstrapTM Ski en positioneer de knieschijf op de daartoe
voorziene plaats in het midden van de knieschijfring.
C) Plooi de elastische boorden naar buiten zonder de PHYSIOstrapTM Ski op uw been aan te
spannen.
D) Pas de positionering van de PHYSIOstrapTM Ski rechtstaand aan en vergewis u ervan dat de
knieschijfring vlak gepositioneerd is.

PASVORM: Geen hydraterende producten aanbrengen vóór het gebruik van de PHYSIOstrapTM Ski om te verzekeren dat deze goed blijft zitten. BELANGRIJK! Plaats de PHYSIOstrapTM Ski op het bovenbeen zonder deze uit te rekken. Om een optimale pasvorm te verzekeren, is het noodzakelijk de PHYSIOstrapTM Ski na elk gebruik te wassen of minstens de elastische siliconen boorden te wassen met water en zeep (niet schrobben) om alle onzuiverheden te verwijderen.

ONDERHOUD: In de machine op 30°C of met de hand wassen (niet schrobben), aan de lucht laten drogen. Niet strijken.

ERGONOMIE: De EPITHELIUMFLEX® 03 PHYSIOstrapTM Ski, met een maximum aan technologie in minder dan 70 g, werd speciaal voor glijsporten (ski, snowboard…) ontwikkeld. De gepatenteerde, dubbele knieschijfring in siliconen, EPITHELIUMFLEX®, in combinatie met een uiterst performant compressieweefsel REFLEX optimaliseert de stabilisatie van de knieschijf en de stabiliteit van de knie. De PHYSIOstrapTM Ski EPITHELIUMFLEX® 03 is ontwikkeld om zowel aan de rechter- als linkerknie gedragen te worden. Deze glijdt niet af en veroorzaakt geen last achteraan de knie (knieholte). Bovendien is hij uiterst fijn en kan bijgevolg onder elk type kledij gedragen worden, zelfs onder technisch ondergoed (geen compressiekledij).

SAMENSTELLING: 70% polyamide/elasthaan, 30% silicone.

Het bedrijf MILLET kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van gebruik dat niet in overeenstemming is met de aanbevelingen van de fabrikant. De referentietaal is Frans. Initieel CE-label: 2016.

 • Hoe kiest u uw maat ? 

  Meet de omtrek van de halfgebogen knie door de lintmeter tegen het midden van de kniefschijf te plaatsen.

  Guide tailles genouillere rotulienne epithelium flex 01 epitact sport