Flag

Enkelbeschermers

EPITHELIUMTACT 04

De malleolusbeschermingen in siliconen EPITHELIUMTACT 04 (gemiddeld 30 maal te gebruiken) werden speciaal ontwikkeld om wrijvingen, druk en brandwonden te vermijden ter hoogte van de enkels en het scheepvormig beentje. Ze zijn ideaal voor skiërs, bergbeklimmers, snowboarders en rollermen. 

More details

Verkrijgbaar in apotheek en bandagisterie

Informations

  De ski-, snowboard-, bergbeklimmings- of rollerschoenen geven soms druk en grote wrijvingen op de enkels en het scheepvormig beentje (het beentje dat de voetholte vormt). De malleolusbeschermingen helpen deze ongemakken beperken zodat u in alle rust kunt blijven sporten.

   

  EEN BESCHERMENDE WERKING

  De EPITHELIUMTACT 04 enkelbeschermers zijn vervaardigd uit een 2 mm dunne zelfklevende siliconengel waarvan de visco-elastische eigenschappen verwant zijn aan die van de huid. Door de enkelbeschermers rechtstreeks op de huid te dragen, wordt de druk gelijkmatig verdeeld en wordt de wrijvingsenergie door de gel geabsorbeerd. Zo wordt blaarvorming voorkomen.

  EEN PIJNSTILLENDE WERKING

  De EPITHELIUMTACT 04 beschermers werken ook pijnverlichtend zodat u perfect kunt blijven sporten.

   

  ERGONOMIE

  Hun specifieke vorm is ontworpen om perfect de gevoelige zones (enkels, bootvormige beentjes) te beschermen. De enkelbeschermers voelen natuurlijk aan op de huid en kunnen pijnloos worden losgemaakt, zelfs op behaarde zones.

  ONDERHOUD EN LEVENSDUUR

  De beschermers kunnen een dertigtal keer met de hand en zeep gewassen worden zonder dat ze hun eigenschappen verliezen.

  VOORZORGSMAATREGELEN

  Niet gebruiken op een beschadigde huid.

  Verkocht per set van 2 herbruikbare en wasbare beschermers (ongeveer 30 keer herbruikbaar). Afmetingen (5 cm x 11 cm).

1. GEBRUIKSAANWIJZING

• Verwijder het transparante beschermlaagje (opgelet: het weefsel niet losmaken).

• Breng de beschermer rechtstreeks op de huid van de te beschermen zone aan. U kunt de beschermer onbeperkt verwijderen en opnieuw aanbrengen.

• Trek bij voorkeur een sok aan over de beschermer.

• Plaats de beschermer terug in het daartoe voorziene etui en stop deze in het gemetalliseerde zakje tot het volgende gebruik.

 

2. ONDERHOUD

• De beschermer kunnen met water en zeep worden schoongemaakt. Niet schrobben en vanzelf laten drogen.

• De beschermers kunnen minstens dertig maal gewassen worden zonder wijziging van de eigenschappen.

3. SAMENSTELLING

91% silicone, 9% polyamide/elasthaan 

 

4. CONTRA-INDICATIES

• Het product werd onderworpen aan alle tests die worden voorgeschreven door ISO-norm 10993-1 met betrekking tot producten die in aanraking komen met de huid. Mocht u toch een reactie van de huid vaststellen, stop dan meteen het gebruik van het hulpmiddel en informeer MILLET Innovation hierover.

• Niet gebruiken op een onbeschermde wond.

• Voor personen die aan artritis, diabetes, polyneuropathie, neuropathie van de onderste ledematen of open been lijden: gebruik het product nooit op een wond of een diabetische voetzweer, houd de voet in het oog tijdens het gebruik en vraag uw arts of podoloog om advies.

 

MILLET Innovation is niet aansprakelijk bij gebruik dat afwijkt van de aanbevelingen van de fabrikant.

Eveneens aanbevolen door

Epitact Sport